Pressinformation 2016-05-26

Skärgårdsmässans Miljöpris 2016

Tilldelas:

Eko Attefallsstugan från leverantören Allhjälp i Stockholm


Huset som har en helt unik formgivning är byggt av trä som utvecklats med den svenska uppfinningen Organ Woods som är ett alternativ till impregnerat virke och som gör att huset inte behöver målas.

Attefallsstugan är tapetserat med elektriskt vågfilter som gör att det skyddar bland annat elallergiker från elektrisk strålning och mobilstrålning.

Ur intervju med Lars Varady som är husets konstruktör:

"Vi är det första företaget i världen som tillverkar hus som är giftfritt, det vill säga inga giftiga allergiframkallande vattenbaserade färger används.

Vi är också det första företag som tillverkar ett hus som är tyst! Inga radiovågor eller andra elektriska vågor kommer genom väggen. Äntligen kan allergiker andas ut och se fram emot ett rum eller ett hus där elektromagnetiska vågor är bortfiltrerade.

Vi tackar vår VD Anita du Puy att hon så helhjärtat stött projektet som vi kommer att visa nu på Skärgårdsmässan på Djurgården för första gången i världen.

Ett tyst och giftfritt hus för de miljömedvetna kunderna.

OrganoWood-virke har både ett effektivt flamskydd och rötskydd. Virket är en perfekt ersättningsprodukt till det vanliga virket som måste ytbehandlas eller målas och som grönt tryckimpregnerat virke med tungmetaller och biocider som ofta används till bland annat trädäck, altaner och odlingslådor. Virket är miljöklassat och rekommenderat av både Byggvarubedömningen och Sunda hus. Med tiden får trät en vackert ljust silvergrå nyans om ger en genuin känsla.

För ytterligare upplysningar:

Skärgårdsmässan (www.skargardsmassan.se) och Djurgårdsdagarna (www.djurgardsdagarna.se). Info@skargardsmassan.se. Anders Åkerman, telefon 0705-509886.
Lars Varady, Allhjälp, 076-1171690


------------------------------------------ Pressmeddelanden m.m. --------------------------------------------

 • Skärgårdsmässan för 30:e året i rad!
 • Stockholm Classic Week 2013 - regattor
 • Presentation in English
 • Debatt: Väl mött på djurgården


  ------------------------------------------ Pressbilder -------------------------------------------------------


  Ladda ner bilden
  .

  Ladda ner bilden
  .

  Ladda ner bilden